Vliegen in huis: dit doe je eraan

vliegen in huis

Is het je opgevallen dat je erg veel vliegen in huis hebt? Dat kan meerdere oorzaken hebben. Het kan bijvoorbeeld komen door je huisdier. Vliegen komen op de geurtjes van sommige huisdieren af. Wanneer ze deze eenmaal gevonden hebben, dan blijven ze vaak plakken. Maar vliegen kunnen ook afkomen op bepaald afval, in je tuin of in je huis. Als ze er eenmaal zijn, kom je er lastig vanaf.

vliegen in huis

Bestrijden van vliegen

Gelukkig ben je niet de enige met dit probleem. Daarom zijn er talloze manieren om van die nare vliegen in huis af te komen. Een vliegenlamp is bijvoorbeeld een goede optie. Deze lamp trekt vliegen aan en als ze te dichtbij komen krijgen ze een schok en gaan ze dood.

Geuren tegen vliegen

Maar er zijn ook andere manieren om van vliegen af te komen. Bijvoorbeeld met speciale geurverspreiders waar ze niet tegen kunnen. Deze stop je vaak in het stopcontact en dan blijven de vliegen ver weg. Het is een meer humane manier om van vliegen af te komen dan de lamp of bijvoorbeeld een plakstrip, waar de vliegen op vast komen te zitten en doodgaan