Workshop djembé percussie

De djembé is een trommel die afkomstig is uit Afrika. Deze trommel is met touwen opgespannen. Smal van onderen en breed van boven. Het vel waar op wordt getrommeld is meestal een geitenvel. In Afrika heeft iedere regio zijn eigen soort djembé trommel. De populariteit van deze trommels is ook doorgedrongen in Europa en overal worden dan ook workshop djembé percussie gegeven. Het geeft enorm veel plezier om samen te spelen en ritmes te ontdekken. Een aantal van deze trommels, die samen spelen, geeft een mooi klinkend geheel.


Samen muziek maken

Een bevrijdende manier van muziek maken met elkaar. Niks geen noten lezen, maar op je gevoel ritmes bedenken en deze samen ten uitvoer brengen. Wanneer je de djembé gaat bespelen leer je de 3 basisklanken.
1 Met de vlakke hand in het midden slaan, laat de bas horen.
2 Een open toon verkrijg je door met de volle vingers tegen elkaar aan de rand te slaan.
3 Wanneer je met de vingers licht gebogen in een kommetje iets over de rand slaat krijg je de “slap” tonen.
Je voelt het tempo in je lijf en wilt er direct op gaan dansen. Afrikanen zijn mensen die al een ritmegevoel in zich hebben. Daar zijn ze mee opgegroeid. Wij als West-Europeanen kunnen nog veel leren van hun manier van muziek maken en dansen. Wil je ook de krachtige ritmes van Afrika beleven en er zelf aan mee doen? Dan is een workshop djembé een goed begin!