Maakt een goed doel steunen je een goed mens?

Goed doel steunen

Zijn mensen die een goed doel steunen goede mensen? Er wordt vaak gezegd dat het in dit leven het allerbelangrijkst is om een goed mens te zijn. Maar wat betekent het eigenlijk om een goed mens te zijn? Uiteraard zou vrijwel iedereen zeggen dat het goed is om een goed doel te steunen, maar wat valt er nog meer onder het zijn van een goed mens?

Goed doel steunen

Meningen verschillen 

Bijna iedereen heeft een ander beeld van wat het betekent om een goed mense te zijn. Het steunen van goede doelen, het helpen van anderen, geen dingen doen die andere mensen pijn kunnen doen; het zijn allemaal goede dingen. Echter kan één persoon zeggen dat je pas goed bent als je een goed doel steunt, terwijl anderen dit misschien niet doen, maar zichzelf toch als goed zien. 

Is goed zijn aangeleerd?

Het gaat vooral om dat gevoel van binnen. Bijna iedereen voelt bijvoorbeeld wel dat stelen verkeerd voelt en het helpen van anderen goed. Het is dus eigenlijk het best om op je gevoel te vertrouwen. En, uiteraard kan het nooit kwaad om dingen te doen die iedereen als goed ziet. Doneer dus eens wat geld aan een goed doel!