Ben je nieuw in snowboarden?

mooie-snowboard

Maak je geen zorgen! Ik ben hier om je iets te vertellen over de geschiedenis van de sport, wat je nodig hebt en waar je heen moet! Dus laten we beginnen met de geschiedenis. Snowboarden werd officieel uitgevonden in 1965 toen Sherman Poppen, een ingenieur, speelgoed voor zijn dochters uitvond door twee ski’s aan elkaar te knopen. In die tijd werden sleeën en snowboarden echter min of meer als hetzelfde gezien voordat er een duidelijk onderscheid was; ze hadden allebei grote boards die over besneeuwde heuvels werden gereden. Rond 1984-1985 begonnen resorts in de VS snowboarden toe te staan. Toen, in 1998, kwam snowboarden officieel op de Olympische Spelen en komt elke Olympische Winterspelen terug.

Wat heb je nodig?

Er zijn veel dingen die je nodig hebt als je wilt gaan snowboarden. Naast warme kleding en handschoenen die je vingers beschermen tegen afvriezen, heb je snowboard specifieke uitrusting nodig. Nadat je een snowboard hebt gekocht dat je trots aan iedereen op de berg laat zien, moet je kijken naar snowboardschoenen en een helm. Dit kunnen dingen zijn die in jouw ogen vanzelfsprekend lijken, maar je kunt een klein apparaatje over het hoofd zien; bindingen. Hoewel snowboards gemakkelijk te vinden zijn, geldt dat niet voor bindingen. Snowboard bindingen zijn dingen waarmee je snowboard schoenen verbinding kunnen maken met je board; zonder hen zou je er meteen vanaf vallen! Het vinden van de juiste uitrusting is dus erg belangrijk voor uw reis!

Waar ga je heen?

Er zijn veel landen die in de wintermaanden besneeuwde toppen bieden. Amerika is al heel populair bij mensen die er wonen en die Europa niet kunnenbezoeken omdat het te veel kost. Maar Europa biedt ook veel goede snowboardmogelijkheden. Frankrijk is bijvoorbeeld Europa’s populairste bestemming voor snowboarden en skiën, met Oostenrijk als tweede. Er zijn veel verschillende plaatsen met hoge bergen bedekt met sneeuw die je kunt verkennen, maar je zal moeten zien welke plaats in jouw prijsklasse past. Veel plezier!