Ontdek hier het belang van een VCA cursus

Wanneer je operationeel medewerker bent in een bedrijf krijg je in je dagelijkse werkzaamheden te maken met risico’s. Het is als bedrijf dan ook goed om de medewerkers een VCA cursus te laten volgen. Voor deze cursus ontvang je een certificaat en ben je in staat om veilig en gezond te werken. Veel opdrachtgevers erkennen de meerwaarde van een VCA diploma en dus is het ook als zelfstandig ondernemer in een dergelijke branche slim om een VCA cursus te volgen. Het is niet alleen prettig voor jezelf, maar ook voor je omgeving.

Er zijn twee verschillende soorten VCA cursussen die je kunt volgen: Basis VCA en VOL VCA. Je kunt uit een van deze twee cursussen kiezen. Welke bij jou het beste past, is afhankelijk van je werkzaamheden binnen een bedrijf of als zelfstandige.

De uitleg van iedere VCA cursus

Basis VCA is een opleiding basisveiligheid en is ontwikkelt voor operationele medewerkers. Wanneer je dit certificaat op zak hebt kun je aantonen dat je veilig en gezond aan het werk gaat. Een VOL VCA opleiding is dezelfde opleiding, alleen dan voor leidinggevenden. VOL staat dan ook voor Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden. Na het afronden van deze cursus kunnen leidinggevenden aantonen bewust te zijn van de gevaren en rekening te houden met risico’s voor werknemers, de omgeving en zichzelf. Wanneer de cursus goed is afgerond, krijg je een certificaat die lange tijd geldig is. De cursussen zijn op meerdere manieren te volgen: via een e-learning, klassikaal of met een boek.