Gezichtsverzorging

Gezichtsverzorgingsroutines voor een gezondere huid

Gezichtsverzorging is de algemene verzorging van de gelaatstrekken en de huid eromheen, inclusief het haar, de wimpers en de huid. Gezichtsverzorging omvat niet noodzakelijk het reinigen of verwijderen van make-up, hoewel dit wel belangrijk is als onderdeel van een dagelijkse gezichtsroutine. Gezichtsverzorging houdt niet noodzakelijk het gebruik van lotions of vochtinbrengende crèmes in, hoewel ze een geweldige manier zijn om de huid glad en soepel te houden. Een regelmatige reinigingsroutine is essentieel voor het behoud van de gezondheid van uw huid; gezichtsverzorging moet minstens één keer per week worden uitgevoerd. Een keer per week kan voor de meeste mensen comfortabeler zijn. Gezichtsreiniging is een proces waarbij dode huidcellen, bacteriën en verontreinigende stoffen van het gezicht worden verwijderd.

Een milde gezichtsreiniger

Gebruik bij het wassen een milde gezichtsreiniger. Maak cirkelvormige bewegingen en wrijf de scrub niet in, omdat dit de gevoelige huid rond de ogen kan beschadigen. Dep na het reinigen droog met een handdoek, maar wrijf niet hard over de handdoek, omdat dit ook schade kan veroorzaken. Breng na het spoelen een vochtinbrengende crème aan om het vocht in de huid te verzegelen. Voor mensen met gezwollen ogen en donkere kringen zijn er speciale oogcrèmes die je kunt gebruiken tijdens je dagelijkse gezichtsverzorging.

voorkomen dat je poriën verstopt raakt

Om te voorkomen dat je poriën verstopt raken, moet je een soort exfoliatie doen. Dit moet ongeveer twee keer per week worden gedaan. Het proces verwijdert dode huidcellen en stimuleert de bloedsomloop, waardoor het vermogen van uw huid om de voedingsstoffen die het nodig heeft op te nemen, wordt vergroot. Afschilfering mag niet worden gedaan zonder het gebruik van een zachte exfoliant. Je kunt exfoliators vinden bij de meeste drogisterijen of schoonheidssalons, en er zijn natuurlijke exfoliators zonder recept verkrijgbaar bij reformwinkels. Tot slot, om je gezicht er fris en levendig uit te laten zien, wil je eens in de paar weken een goede gezichtsreiniger en een diepreinigend masker gebruiken.