Bestel darts online

Wie ervoor kiest om zijn of haar darts online te bestellen, heeft een ruime keuze bij de webshop van Dartshopper. Hier vind je alle soorten en maten darts van verschillende materialen. Wanneer je darts of dartpijlen koopt, betaal je eigenlijk alleen voor de barrel en de punt. De shaft en de flights vergaan op den duur door het darten en die moet je dan vervangen. Daarom is het handig om meteen extra van deze te bestellen als je darts bestelt. Bekijk het gehele aanbod hier.

Soft-tip en steel-tip

Je hebt bij darts twee soorten punten. De meest gebruikte in Nederland is vooralsnog de steel-tip dart. Deze gooi je in een sisal bord en klemt zich dan als het ware daarin vast. In Duitsland is de soft-tip juist vaker te vinden en ook in Nederland wint de soft-tip steeds meer populariteit. Een soft-tip is veiliger omdat er geen scherpe punt aan de darts zit. Soft-tip darts worden ook wel elektronische dartpijlen genoemd. Je kunt ze gebruiken op een elektronisch dartbord. Het voordeel van zo’n bord is dat deze de score direct voor je bijhoudt.

Brass of tungsten

Er zijn ook twee soorten materiaal waarvan darts gemaakt kunnen zijn. Ben je hobbyist of eigenaar van een kroeg waar je darts wil hebben? Kies dan voor brass darts. Dit materiaal is wat lichter en de pijltjes zijn daarom wat dikker, waardoor je er over het algemeen gemakkelijker mee kunt gooien. Tungsten darts daarentegen zijn dunner, omdat dit materiaal zwaarder is. Dit soort darts worden gebruikt door de echte professionals en ervaren darters. Je vindt beide soorten darts in de webshop.