Zoveel hoofden – zoveel stijlen

“Ik heb geen hoofd voor hoeden”, hoor je mensen dat vaak zeggen. WEllicht heb je de verkeerde hoedvorm, maat, stijl, kleur of randmaat hebt gekozen. Er zijn verschillende soorten hoeden,maar de verschillende stijlen, vormen, kronen,… passen niet op elk hoofd, dus kies verstandig.

Een hoed kopen – enkele tips

Wil je een hoed kopen, lees dan zeker deze uitleg!

  • De eerste factor waarmee je rekening moet houden bij een hoed kopen is de randomvang. Hoeden met brede rand laten een klein of slank persoon er korter uitzien, hoed met middelmatige rand met een lange kroon of een pet of baretten is een betere optie.
  • Er zijn hoge, lage en normale kronen. De hoge hoed is het beste voor dikke en volle gezichten, zoals rond, om een ​​illusie van een lengte te creëren, terwijl een lage kroon of normaal voor lange gezichten is.
  • Net als kleding hebben hoeden ook verschillende maten. Om de juiste hoedmaat te bepalen, meet je boven je oren, rond je midden voorhoofd en het grootste punt van je achterhoofd. Gebruik dat nummer om de maat in de grafieken te bepalen
  • De hoedkleur is belangrijk omdat deze dichter bij je ogen en gezicht zit, dus kies kleuren die passen bij de ondertoon van je huid, anders zie je er misschien moe en verdrietig uit in plaats van je beste gelaatstrekken naar voren te brengen.

Draag een hoed die past bij het weer

Wol en vilt zijn perfecte stoffen om je hoofd te bescherme tegen wind en kou, terwijl katoenen of strooien hoeden je gezicht beschermen tegen de zon. Een hoed kopen is meer dan een functioneel kledingstuk aanschaffen. Hoeden winnen de laatste jaren terug aan populariteit als mode accessoire. Iets wat we alleen maar kunnen toejuichen!