Zilveren ring: mult-inzetbaar fundamentaal sieraad

Een zilveren ring is een bijzonder sieraad. De kleur van zilver is neutraal waarmee je het met heel veel kledingstukken kunt combineren. Daarnaast is een zilveren ring ook goedkoop in vergelijking met een gouden ring. Er zijn wel verschillen in kwaliteit en prijs, wanneer je online zilveren ringen wilt kopen moet je weten wat de verschillen zijn. Op deze pagina zetten we een aantal interessante feiten over het bijzonder edelmetaal “argentum” bij elkaar.

Wat is zilver?

Argentum ofwel zilver maakt onderdeel uit van de kopergroep en heeft een witte kleur. Omdat zilver eenvoudig te buigen is kan het goed gebruikt worden in een zilveren ring of in andere sieraden. Daarnaast kan zilver ook zeer goed elektriciteit geleiden. Zilver kan beter dan andere edelmetalen warmte geleiden en heeft de hoogste optische reflectie.

Zilveren ring

Waar kun je zilver voor gebruiken?

De eigenschappen van zilver maken dit edelmetaal zeer veelzijdig. Allereerst wordt zilver uiteraard veel gebruikt voor sieraden, zoals een zilveren ring, armband of ketting. Naast sieraden wordt zilver ook veel gebruikt in ornamenten als bekers en decoraties bij kunstwerken. Zilver wordt ook gebruikt om geld mee te maken. Bij sieraden wordt doorgaans gebruik gemaakt van Sterling zilver. Luxe spiegels worden vanwege de hoge mate van reflectie met zilver gemaakt, normale spiegels niet vanwege de hoge kosten.

Wat is Sterling zilver?

Wanneer je online een zilveren ring of ander sieraad wilt kopen zie je vaak Sterling zilver staan. Dat betekent dat het zilvergehalte op 92,5% ligt met een ander materiaal om het zilver sterker te maken. Dat andere materiaal is vaak koper maar het kan ook een ander soort metaal zijn. In Nederland worden percentages van 92,5%, 83,5% en 80% toegepast. Wanneer het gehalte lager ligt spreekt men van BWG ofwel Beneden het Wettelijk Gehalte. Bij een lager gehalte dan 92,5% spreekt men vaak van White Metal.

Zilveren sieraden online kopen

Wanneer je een zilveren ring koopt online bij een webwinkel als ik ben sieraden NL die erg goedkoop is betreft het doorgaans een Silver Plated ring. Die ringen hebben een dun laagje zilver over een harde kern om de ring vormvast te maken. Dit heeft naast de duurzaamheid ook een gunstig effect op de aanschafprijs.