Optimale zwemwaterkwaliteit met Biobeheer

Met zwemwater kun je niet voorzichtig genoeg zijn. Er kunnen zich in het zwemwater veel schadelijke stoffen voordoen, zoals de legionellabacterie of andere verontreinigingen. De gevolgen van matige zwemwaterkwaliteit kunnen verschillende gevolgen hebben, waaronder ziekte of een jeukende huid. Biobeheer kan je helpen de kwaliteit van het water optimaal te maken, zodat je geen zorgen hebt tijdens het zwemseizoen.

Controleren
De controle van het zwemwater vindt doorgaans alleen plaats tijdens het zwemseizoen (begin mei tot eind september). De grootste waarden waarop wordt gecontroleerd zijn bacteriën die voortkomen uit menselijke of dierlijke ontlasting, welke een aanwijzing geven voor de zwemwaterkwaliteit. Ook (blauw)algen in het water kunnen nadelige gevolgen hebben voor de kwaliteit van het water. Gevolgen van een matige kwaliteit van het zwemwater zijn huiduitslag, koorts, irritaties of braken. Neem dus geen risico als het gaat om de zwemwaterkwaliteit.

Geen zorgen meer
Ben je op zoek naar een professional die de waterkwaliteit secuur kan bepalen, dan kan Biobeheer je helpen. Door middel van een beheersplan kun je zelf preventieve maatregelen treffen en proactief aan de gang met de kwaliteit van het zwemwater. Biobeheer geeft een advies op maat over de manier waarop je je zwemwater schoon en veilig kunt houden.