Kies het juiste beslag bij je schuifdeur

Je ziet in de huizen van nu steeds meer dat er gebruik wordt gemaakt van een schuifdeur in plaats van dat er een gewone deur wordt geplaatst. Dat ziet er niet alleen mooi uit, het is ook erg handig. Bij deuren hoort beslag dat handig is en erg mooi. Dat is vaak net iets anders dan de modellen voor de gewone deuren. Het is onder meer afhankelijk van het systeem dat je kiest. Je bereikt het beste resultaat als je alle materialen op elkaar aanpast en zorgt voor een uniforme uitstraling in de juiste stijl. In dit artikel vertellen we je alles over hoe je het beste beslag kiest bij je deur en hoe je ervoor zorgt dat je juiste stijl matcht.

Welk systeem kies je?

Als je gaat werken met een schuifdeur moet je een aantal keuzes maken. Je moet de deuren kiezen en ontdekken welk railsysteem je handig vindt. Meestal koop je het systeem, de deur en het beslag los van elkaar. Dat is handig omdat je helemaal zelf kunt bepalen welke onderdelen je koppelt. Het is wel belangrijk om ervoor te zorgen dat alle losse onderdelen goed passen en dat ze qua uitvoering een match zijn. Het is handig bijvoorbeeld om alles in dezelfde kleur te houden en in dezelfde stijl. Vaak wordt er gekozen voor een rail die zwart is met bijpassend zwart beslag. Dat staat krachtig en stijlvol tegelijk. Je kunt kiezen voor een railsysteem en een apart systeem voor loftdeuren. Wat het verschil is leggen we je hier uit.

Schuifdeur railsysteem

Bij een schuifdeur railsysteem wordt meestal gebruik gemaakt van hangrollen. Deze zijn vrijwel altijd uitgevoerd in zwart. Ze zijn te krijgen in verschillende stijlen. Je kunt kiezen voor modern en strak of industrieel en dat past ook het beste bij de hangrollen. Je kunt ze kopen als set en er zijn allerlei losse benodigdheden te koop. Hierbij kun je denken aan een sluitvertrager, een tussen rail en een ondergeleider. Het kan best lastig zijn om de juiste combinaties te maken die de juiste draagkracht hebben. Laat je goed adviseren als je twijfelt. Een expert helpt je graag verder.

Schuifdeursysteem voor loftdeuren

Je kunt ook een schuifdeur kiezen voor loftdeuren. Je ziet het steeds vaker dat er voor dit soort oplossingen wordt gekozen. Je maakt efficiënt gebruik van de ruimte en hebt geen gedoe met openslaande deuren. De railsystemen zijn gemaakt om te gebruiken en een statement te maken in de ruimte. Je kunt ze combineren met een strakke deur, houten planken of mooie glazen elementen. Je kunt kiezen voor enkele modellen en dubbele schuifdeuren.

Match het systeem van je schuifdeur met het beslag

Zoals we al aangaven is het de mooist keuze als je de schuifdeur combineert met bijpassend beslag. Kies de dezelfde kleur en dezelfde stijl voor je buiten- en binnendeurbeslag. Dat staat het mooist. Je kunt dit type deuren gebruiken in allerlei ruimtes. Van de badkamer tot de slaapkamer en van de keuken tot de badkamer. Als je wilt kun je hele huis voorzien van alternatieve modellen.