Is de comeback van beton een feit?

Wellicht een lichtelijk geestige vraag, de comeback van beton. Hoe kan dit? Immers is beton natuurlijk nooit weggeweest, het is niet alsof men in Nederland is overgestapt op het kwetsbare Amerikaanse systeem van houten woningen natuurlijk. Toch heeft beton een ware comeback gemaakt. Of ja, eigenlijk heeft beton zich opnieuw geïntroduceerd en herken je het oude beton er niet in terug. Is dit een of ander duurzaam dingetje wat feitelijk niets veranderd aan je kijk op beton? Nee, dat niet. De ontwikkeling van beton heeft als gevolg dat de beton cire vloer prijs zo aangenaam is dat je dit in feite in je hele huis wilt laten aanbrengen. Maar wat is het?

Beton cire?

Wat is beton cire eigenlijk en waarom is het zo populair? Laat we eerst een ding voorop stellen: het is nog steeds beton en er is niet opeens iets veranderd aan de structuur of de functie ervan. Wat er wel anders aan is, is de methode waarmee het wordt voorbereid en toegepast. Er is hier bijvoorbeeld geen sprake van gewapend beton voor het aanleggen van een appartementencomplex, maar een verfijnd product voor de afwerking van je huis, met name voor bijvoorbeeld je badkamer en wc.

Wat is er anders aan?

Wat is er zo uniek aan dit beton cire of cire beton? En wat maakt het dan dat een beton cire vloer prijs zo gunstig is? Het is nog steeds het oude beton wat we zo goed kennen, echter is er een techniek , die overigens eigenlijk erg oud is, die nu wordt toegepast op dit beton. Het wordt in deze processen namelijk gewaxt en gewreven en daardoor krijgt het een enorm mooi ogend karakter. De populariteit zit vooral in het feit dat dit beton een erg duur uiterlijk heeft, terwijl het ongelooflijk gunstig geprijsd is, zeker als je zelf ziet hoe het eruit ziet.