Laarzen

1 laarsjes

Alles over cowboylaarzen

Net toen je dacht dat het onderwerp boots zich beperkt tot arbeiders uit de arbeidersklasse, brengen we nieuws van de andere kant van de medaille. Laarzen worden nu ook door Hollywoodsterren gedragen. In de film Iron Man 3 zag Tony Stark nieuwe zwarte laarzen dragen die deden denken aan de laarzen die militaire Frogmen droegen. Als je deze film nog niet hebt gezien, ga hem dan meteen kijken. Wat is een meer geschikte kleding dan een paar boots tijdens een wandeling in het park of het uitlaten van uw hond? Er zijn inderdaad zoveel stijlen en ontwerpen dat je in de war kunt raken.

laarzen zijn het middelpunt van veel discussies

In het recente verleden was laarzen het middelpunt van veel discussies, vooral vanwege de mening van bepaalde mensen over wat de optimale kleur zou moeten zijn. Het debat ging over de vraag of laarzen rood, blauw of bruin moesten zijn. Ik ben hier echter om je te vertellen dat het debat eindelijk voorbij is en dat je nu vrij bent om te winkelen in welke kleur je maar wilt. Ik zal je vertellen waarom winkels er niet meer om geven welke kleur je laarzen hebben. Het mag geen verrassing zijn dat Boots tegenwoordig een van de meest populaire schoenenmerken ter wereld is.

De geschiedenis van Amerikaanse cowboylaarzen

De geschiedenis van Amerikaanse cowboylaarzen gaat terug tot 1854, hoewel we alleen hebben gehoord van de oorlogshelden die ze op dat moment droegen. De beroemdste cowboy aller tijden was een man genaamd Jeffery Campbell, geboren in Texas. Het is zelfs bekend dat hij twee termijnen in het Huis van Afgevaardigden heeft gediend. Hij was ook een rancher en hield van het rijden op vee, daarom ontwierp en creëerde hij de eerste van zijn beroemde cowboylaarzen. Hij vertelde ons in een interview hoe hij op het idee kwam voor het unieke ontwerp dat zijn laarzen hebben: “We hadden zwarte paarden die een beetje schichtig waren rond deze delen, dus ik nam wat touw en bond er wat kleurrijke kralen aan, en veranderde het touw in ooglapjes.” Deze ooglapjes bleken het handelsmerk te worden van de laarzen die we tegenwoordig kennen.